Handige Tips

Mac Secrets

Mac Secrets van Blacktree is een voorkeurspaneel dat je toegang geeft tot veel verborgen voorkeuren van software (ook het Mac OS) die normaal niet of moeilijk bereikbaar zijn.

Mac OSX Tips

Mac OSX Tips is een ware schatkamer aan tips & trucs om het leven te veraangenamen. Het bevat terminal commando's, Apple Scripts en Automator functies om verborgen mogelijkheden aan- en uit te zetten, voorkeuren te veranderen etc. Er zijn tips voor iTunes, iCal, Safari, Finder en vele anderen. Wees wel voorzichtig: knippen en plakken verdient de voorkeur: met overtypen is een foutje zo gemaakt en dat kan grote gevolgen hebben

Toets combinaties voor het snelle werk

Wil je echt snel en effectief op je Mac werken dan zijn de sneltoetsen (shortcuts) onmisbaar. Door gebruik te maken van sneltoetsen kun je veel tijdwinst behalen. De meeste Mac gebruikers kennen er wel een paar maar er zijn er heel veel, leer ze allemaal en wees je Mac te slim af.

Appletje + Alt + Uitwerpen Snel in sluimerstand
Scherm negatief weergeven Ctrl + Alt + Appletje + 8
Schermafbeelding van het hele scherm Appletje Shift + 3
Schermafbeelding van geselecteerd venster Appletje + Shift + 4 Space
Option + Appletje + D Toon / Verberg Dock
Afsluiten Control + Alt / Optie + Appletje + Uitwerpen
Start Control + Appletje + Uitwerpen
oo vrijdag, 08 februari 2008. Gepost in Handige tips

5 Tips voor een sneller systeem

Mensen zijn vaak op zoek naar programma's die de werking van Mac OS X kunnen versnellen, jammer genoeg zijn die er niet. Hoe meer programma's en extenties er op je Mac geïnstalleerd zijn, des te zwaarder wordt het systeem belast en dus trager. Als je dus je Mac sneller wilt maken dan heeft dat dus alles te maken met een opgeruimd systeem. Dit betekend niet dat alle hierna genoemde tips voor jou zullen werken, aan een gestripte Mac heb je immers ook niet veel.
oo zaterdag, 02 februari 2008. Gepost in Handige tips